Bu Blogda Ara

30 Ocak 2015 Cuma

FRAMBUAZ RÜYASI(BAYAT EKMEKLİ)




Üyelerimizden MELEK PINAR DOĞAN'a bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.

FRAMBUAZ RÜYASI(BAYAT EKMEKLİ)

2 su bardağı kurutulmuş, çekilmiş bayat ekmek ( galeta unu da olur) Ben ekmekleri çekmedim süt ve yağda bekletip elimle ufaladım
2 yumurta

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kasığı pınar labne
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kasığı pınar labne
Sosu için;
Dondurulmuş frambuaz 1 su bardağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kasığı su
(hazır sos tercih edebileceğiniz gibi, zamanı geldiğinde taze çilek, böğürtlen ve ahududuyla da yapabilirsiniz )


YAPILIŞI: Tatlımız aşamalı olsa da zor değil pratik. Bu lezzeti çok seveceksiniz. Tatlı da mayhoşluk sevenler favori listenize ekleyeceksiniz  Kuru ekmekleri kabımıza alıp süte yağı ilave edelim, elimizle ufalayalım (galeta unu tercih ettiyseniz veya ekmeği robotta çekmişseniz direkt kullanın ) Diğer malzemeleri de ilave edip çırpma teliyle karıştırıp yağlanmış borcama aktarın. Keki hazırlarken sütü tencereye aktarıp ocağa alın. Kek harcınızı 220 derecede 15-18 dk kızarana kadar pişirin. Muhallebisi için kaynama noktasına gelen süte bir kapta un, şeker ve bir miktar süt alıp iyice ezin ve süte aktarıp hızlı hızlı karıştırın. Kıvamı olunca ocaktan alıp labne ilave edip soğumaya bırakın. Sosunu hazırlayın. Derin tavaya sos malzemelerini aktarıp karıştırın, biraz ezin. Yeterince ısınınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan kek ılıkken, ılık sosu her yerine yayın. Sonra muhallebisini aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. 2-3 saat yeterli, eğer kalırsa kalan sosu sunum yaparken kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder