Bu Blogda Ara

26 Ocak 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI PASTA






HAŞHAŞLI PASTA

3 yumurta (oda isisinda)
1 su bardagi tozseker
1 su bardagindan iki parmak eksik siviyag
1/2 limon kabugu rendesi
1 su bardagi sut
1su bardağından 2parmak eksik mavi haşhaş
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması için
ben muzlu puding kullandım.(yarım bardak eksik sütle hazırlayalım)
hazır kullanmak istemeyenler için;
1lt süt
2,5 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı un
50 gr. margarin
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

üstü için:Yarım Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Çay Kaşığı Kakao
150 Gram Çikolata (Bitter)
2 Çay Kaşığı margarin
150 gram bitter çikolatayı bir kaseye koyun ve o kaseyi kaynayan suyun olduğu daha büyük bir kabın içerisinde eritmeye alın (benmari usulü). Ara sıra karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini sağlayın. Bu sırada başka bir kapta yarım bardak sütü kaynatın ve içerisine 2 yemek kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. terayağı ile erimiş çikolatayı ve şekeri kakaolu süt karışımını tek bir kapta birleştirip karıştırarak pişirmeye devam edin. karışımı ateşten indirip soğumaya bırakın
kekin yapılışı:yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpalım.un ve kabartma tozu dışında bütün malzemeleri ilave edip tekrar karıştıralım en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim mikserin en düşük seviyesinde çırpıp yağlanmış borcam yada tepsiye karışımı boşaltalım ısıtılmış 180derece fırında pişirelim.
krema için;sütü,şekeri ve unu krema kıvamında pişirelimOcağı kapattıktan sonra margarin ve vanilya koyup, çırpalım ılıyınca bir paket krem şantiyi toz halinde kremaya ekleyelim ve iyice çırpalım
pişen kekimizi ortadan ikiye bölüportasına kremamıızın yarısını sürelim üstüne de kremamızdan sürüp en üstünü sosumuzla süsleyelim ve dolapta 2-3 saat bekletip servis edelim afiyet olsun
not isterseniz sos yapmayadablrsnz kremayla bile mükemmeel bir lezzet ortaya çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder