Bu Blogda Ara

26 Ocak 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK






HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

1 su bardağı süt (ılık olacak)
1su bardağı ılık su
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 pkt yaş maya
  • İç malzeme:
  • 1su bardağından sıvıyağ
  • 1 su bardağı  haşhaş
  • Yarım su bardağı ceviz 
yapılışı:ılık  süt içinde şeker ve mayayı eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru 1 saat mayalandırın hamuru dikdörtgen şeklinde merdaneyle açıp sıvıyağını heryerine sürün haşhaşı da sürüp ceviz serpin ve resimdeki gibi karşılıklı katlayın ve bıçakla kesin kestiğiniz parçaları ters cevirin ve yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder