Üyelerimizden FİLİZ ÜNSAL'a bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
PASTANE AÇMASI
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (gerekirse ilave ediniz)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
içine:50gr tereyağ
yapılışı:ılık sütün ve suyun içinde maya eritilir, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve 1saat mayalanmaya bırakılır hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp elle açılır ve tereyağ sürülür rulo yapılıp birleştirlir tepside de yarım saat bekletilir yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder