Üyelerimizden MELEK PINAR DOĞAN'a bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
AĞIZDA DAĞILAN RENKLİ KURABİYELER
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr yumuşak tereyağı (margarin)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 14-15 yemek kaşığı un
- 100 gr sütlü çikolata
- Çeşitli şekerlemeler
- Toz fıstık ( siz ne arzu ederseniz )
- Kavrulmuş file badem
yapılışı:
Bu cicili bicili ağızda dağılan kurabiyeleri doğum günü için hazırladım hem çocuklara hem de biz çocuk ruhlu büyüklere :) şekerleme kullanmak istemiyorsanız bu hamurdan istediğiniz şekillerde yapabilirsiniz istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz bu hamuru çok seveceksiniz.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. Unu kontrollü olarak azar azar ilave edin. Hamuru unlayıp merdane ile açın. İstediğiniz kalıpları kullanıp şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 10 dk pişirin (fırından çıkınca içini çekecek uygun sertliğe gelecektir) Fırından çıkan soğuk kurabiyeleri benmari usulü erittiginiz çikolataya batırıp şekerlemelerle süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder