Bu Blogda Ara

26 Şubat 2015 Perşembe

KISIR TARİFİ





BEŞ ÇAYINA KISIR VAR ..KISIR SEVERLER ÇATALINI ALIP GELSİN YANINA DA SICACIK BİR ÇAY BU SOĞUKTA İYİ GİDER:)HERKESE AFİYET OLSUN...

KISIR TARİFİ

2 su bardağı köftelik bulgur 
1 adet kuru soğan
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Taze soğan, marul, maydanoz, dereotu, taze nane
Tuz, acı pulbiber, karabiber, kimyon, bol limon suyu
nar ekşisi(isteğe bağlı)
Süslemek için: Domates ve salatalık
YAPILIŞI:
Bulguru hizasında olacak şekilde sıcak su ile ıslatın.üstünü kapak ile kapatıp bulgurun şişmesi için 15-20dk bekletin
Tavaya yağı alın ve minik doğranmış soğanı soteleyin.
İçine salçaları baharatları ilave edin ve tekrar soteleyin.
Kabaran bulgurun içine sotelenen soğan ve salçaları ilave edin.iyice karıştırın
Bütün yeşillikleri minik doğrayın ve kısıra ilave edip,karıştırın.
,tuz ve limon suyunuda ekleyin acı seviyorsanız pulbiberi ekleyin salatalı domatesle servis yapın
AFİYET OLSUN.
not:ben domates ve salatağı kısırın içine koymadan süsleme amaçlı kullanıyorum ama tercihen kısırın içine de koyabilirsnz

2 yorum:

  1. Hımmm, kısırı da pek severim :))
    ellerine sağlık canım, bloğun hayırlı olsun hemen takibe aldım :)))
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. çok sağol canım hoşgeldin bloğuma :)

    YanıtlaSil