Bu Blogda Ara
28 Şubat 2015 Cumartesi
BADEM ŞEKERLİ KURABİYE
BADEM ŞEKERLİ KURABİYE
250 gr Yumuşak margarin yada tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
üstü için:80gr çikolata
1tatlı kaşığı margarin
çikolata ve margarini benmari usulü eritiyoruz.
süslemek için:renkli badem şekerleri
Hazırlanışı:
1-Oda sıcaklığındaki yağ,pudraşekeri,vanilya iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilavesi yapıyoruz.Kabartma tozunu da ekleyip,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.ortalarına baş parmağımızla çukurlar yapıyoruz.170derece fırında pişiriyoruz(üstü kızarmayacak)
erittiğimiz çikolatayı kurabiyelerimizin çukur yerlerine paylaştırıyoruz.çikolata soğuduktan sonra üzerlerine renkli badem şekerlerimizle süslüyoruz.afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder