Bu Blogda Ara

4 Şubat 2015 Çarşamba

PATATESLİ POĞAÇA





PATATESLİ POĞAÇA

6 su bardağı  un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
200 gr tereyağ yada margarin
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ( 42 gr ) yaş maya

iç harcı için;
3-4 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 yemek kaşğ salça
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
tuz
Yapılışı

Bir kaba ılık suyu koyun. İçine yaş mayayı ve toz şekeri ekleyip maya eriyene kadar bekletin. Başka bir kabın içine unu koyun. Sütü, sıvı yağı ve mayalı karışımını ekleyin. Yumurtalardan bir tanesini komple diğerinin ise sadece beyazını hamura ekleyin – sarısı üstü için – Tuzunu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dk malzemeler iyice karışana kadar yoğurduktan sonra yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. üstüü kapatıp 1saat kadar mayalandırın

Hamur dinlenirken iç harcı hazırlamaya başlayın. patatesler haşlanır.daha sonra küp küp doğradığımız soğanlar kavrulur,salça eklenir ve haşlanıp ezilmiş patatesler eklenir tuzu biberi katılır ve karıştırılır.

Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın yassılaştırıp ortasına iç malzemesini koyun ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin üstüne yumurta sarısı sürüp tepside de yarım saat bekletip ısıtılmış 200derece fırında pişirin.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder