Bu Blogda Ara
8 Mart 2015 Pazar
KARAMELLİ KURABİYE
KARAMELLİ KURABİYE
125 Gr. Tereyağ yada Margarin
3/4 Su Bardağı (1 Bardaktan 1 parmak eksik) Pudra Şekeri
2 Adet Yumurta(birinin beyazını ayırıyoruz)
1pkt vanilya
2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
1 Çay Kaşığı Karbonat
yarım su bardağı kadar susam
2,5 Su Bardağı Un
KARAMEL SOS İÇİN
1 su b.-seker
1/2 su b.-krema
6 y.k.-margarin
YAPILIŞI:Öncelikle yağı çok kısık ateşte eritin ve soğutun.Pudra şekeri ve yağı çırpma teli ile iyice karıştırın.Fındığı ekleyin ve çok az karıştırın.2 su bardağı un, karbonat karışımın üzerine eleyin, yumurtayıda ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Kalan unu, kaşıkla yavaş yavaş hamur toparlanana kadar ekleyin.
Hamuru 20-30 dk. buzdolabında dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp üstüne elinizle bastırıp önce yumurtanın beyazına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 15-20 dk. pişirin. Fırından çıkınca, soğutun.
karamel sos için tencerenin içine şekeri koyun ateşte şekerin erimesini bekleyin şekerin tamamı eriyince margarini ilave edip sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.margarin tamamen eriince tencereyi ocaktan alın ve hemen kremayı ilave edin mikserle karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin kurabiyelerin arasına sürüp iki kurabiyeyi birleştirin kurabiyeler servise hazırdır afiyet olsun
not:kurabiyelerinizi yaparken kalın olmasın çünkü iki kurabiyeyi birleştireceğimz için çok büyük olablr
kurabiyelerinizin üstüne yumurta beyazı yerine bal da kullanablrsnz yani bala batırıp sonra susama bulayablrsnz böyle yaparsanız yumutayı 1adt kullanın karamel sos çok hızlı yapım aşamaları olan bir sos. Bu yüzden malzemeleriniz yanınızda olsun ve sürekli karıştırın. Yoksa çok çabuk şeker yanabilir. Buda sosumuzu acı yapar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder