4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
3-4çorba kaşığı damla çikolata(isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2poşet kremşanti
2 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
krokan için :
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık(ceviz fıstık da olablr)
3 -4 damla limon
1 2 yemek kaşığı su
Krokan için şekeri tencereye koyup kısık ateşte karıştırmadan kenarlarından karamelize olmasını bekliyoruz.
Daha sonra karıştırıp limon suyunu ve suyu ekleyip iyice şekerin erimesini sağlıyoruz ama fazla yakmadan. Sonra fındıkları ekleyip biraz daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
folyo kağıdı serilmiş tepsiye döküp soğuduktan sonra buzdolabı poşetinin içine koyup parçalıyrz (ben parçalamadım isteğinize bağlı)
yapılışı:
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine sıvıyağ süt ilave dip tekrar karıştıralım un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin en düşük seviyesinde çırpalım yağlanıp unlanmış orta boy borcam yada tepsiye karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kremşanti ile sütümüzü de çırpıp kekimizi ortadan bölüp sütle ıslatalım ve krem şantinin yarısını sürelim sonra diğer katını da kapatıp üstünü yine sütle ıslatıp krem şantiyle kaplayalım.Krokanları üstüne serpelim Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.sonra afiyetle yiyelim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder