Bu Blogda Ara

3 Nisan 2015 Cuma

KİRPİ KURABİYE






KİRPİ KURABİYE

1 çay bardağı süt
125 gr. margarin
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
2 su bardağı mısır nişastası
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Süslemek için
100gr çikolata
pasta süsleri

yapılışı:Bütün malzemeyi iyice yoğuralım ve yoğurduğumuz hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim.Dolaptan çıkarttığımız hamurdan, ceviz büyüklüğünde bir parça kopartalım ve ucu oval olacak şekilde yuvarlayalım.önceden 175 derecede ısıttığımız fırında,üzerleri hafif renk değiştirinceye kadar pişirelim.Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp, soğuduktan sonra benmari usulüeritilmiş çikolatamıza (kıvamını inceltmek için biraz süt ilave edeblrsnz)kurabiyelerin uçlarını bulayıp pasta süslerine batıralım kalan çikolatayla göz ve burun yapalım.sevimli kurabiyelerimiz yenmeye hazır:)afiyet olsun(fırına verirken damla çikolatayla da göz burun yapablrsnz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder