Bu Blogda Ara
29 Mart 2015 Pazar
HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI PASTA
HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI PASTA
Özellikle yaz günlerinin sıcağına iyi gelecek harika bir tarif :)çok harika oluyor şideetle tavsiye ediyorum
1 paket sütlü çikolata(100gr)
1 paket bitter çikolata(100gr)
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
1pkt süt kreması
1 paket pötibör bisküvi
hindistan cevizli kısmı için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
hepsini karıştıryrz
üstüne :1pkt çikolata(80gr)
Yapılışı
Krema, çikolata, tereyağı ve kakaoyu bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Bisküvileri rondodan geçirip çikolatalı karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. baton( dikdörtgen) kek kalıbının içine yağlı kağıt serip karışımın yarısını boşaltın üstüne hindistan cevizli karışımı onun üstüne tekrar çikolatalı karışımı boşaltıp en son hind.cevizli karışımı koyun ve buzlukta 3-4 saat bekletn
servis edeceğnz zaman çikolatayı benmari usulü(tencereye su koyup kaynatın üstüne cam çukur bir kase koyup çikolatayı eritin) eritip pastanın üstüne dökün.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder