Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2015 Perşembe

EV YAPIMI DONDURMA KEYFİ:)





EV YAPIMI DONDURMA KEYFİ:)

1 litre süt ( 5 su bardağı) 
1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı saf salep(aktarlardan temin edeblrsnz)
2 adet damla sakızı
Ayrıca çikolatalı dondurma için 40 gr.çikolata 

yapılışı:Sütü tencereye koyup kaynamaya bırakın çok az şeker ve damla sakızını iyice ezin.Diğer şeker ve saleple karıştırın Süt kaynamaya başladıktan sonra,karışımı içine atın Karıştırarak 10 dakika pişirin ocaktan alın.Dondurmayı ara sıra karıştırarak soğutun.
Eğer çikolatalı dondurma yapacaksanız,karışımı ikiye bölün bir kısmına çikolatanın yarısını atıp eritin.
Soğuyan dondurmaları derin dondurucuya koyun,saatte bir olmak üzere üç kez karıştırın.(amaç dondurmayı ara sıra karıştırmak,buzlu bir dondurma olmasını engelleyecektir )İkinci karıştırmada çikolatalı dondurmanın içine damla veya parça çikolatalar koyun 7-8 saat bekleyen dondurmalar artık hazır. Dolaptan çıkardıktan sonra çok sert oluyor,5-10 dakika kadar bekleyip öyle servis ederseniz daha rahat olur. Dondurma kaşığı veya normal kaşıkla kaselere yerleştirin. Erimeden servis edin..
not:püf noktası saf salep süte karıştırılırken top olmaması için bir ayrı kap içinde
toz şeker ile saf salep karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir
 —

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder