Bu Blogda Ara

10 Mart 2015 Salı

AY ÇİÇEĞİ POĞAÇA







Üyelerimizden ÇİĞDEM TÜRKMEN'e bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.

AY ÇİÇEĞİ POĞAÇA

125 gr margarin (eritilecek)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı un (yaklaşık)

İçi

Yeterince peynir,
maydanoz,
yumurta akı (dilerseniz haşlanmış patates de ekleyebilsiniz)
4 orta boy haşlanmış patates
Tuz karabiber

Üzerine

Susam
çörek otu
1 yumurta sarısı

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz unu sonradan ve yavaş yavaş ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım
İki parçaya bölelim
Tepsimize yağlı kağıt yerleştirelim
Hamurumuzun birini merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım
Tepsimize düzgünce serelim
İçimizi resimde gösterdiğim şekilde dışına simit şeklinde içine top şeklinde yerleştirelim
İkinci parça hamuru da açalım ve onu da üzerine kapatalım
Kenarlarını sıkıca kapatalım.
Ortaya bir kase kapatalım ve kasenin çevresini çatalla şekillendirelim
Dış tarafa iki parmak eninde yine resimdeki gibi kesikler atalım
Her bir parçayı yan çevirelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim
Ortaya çörek otu, her tarafına da susam serptikten sonra bekletmeden 200 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder