ÇİKOLATALI ÇITIR KURABİYE
-3 yumurta
-1 paket yumuşamış margarin
-1 su bardağı şeker
-Kabartma tozu
-Alabildiği kadar mısır nişastası (800 gr civarında)
Üzeri için:
-Sarelle
-Mısır gevreği
yapılışı:
Verilen malzemelerle ele yapışmayacak bir kıvamda hamuru yoğurun. Fırın tepsisine baş parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda, iki ucu hafifçe inceltilmiş mekik şeklindeki kurabiye hamurunu dizin. 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar, beyaz kalacak şekilde pişirin. Sarelle'yi bir kaseye alıp, benmari usülü eritin. İçine iki kaşık sıvı yağ koyup kıvamını inceltin. Kurabiyeleri buna batırıp, ufalanmış mısır gevreği bulunan kaba alıp, her tarafına yapışmasını sağlayın. Kurabiyeleriniz servise hazırdır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder