Bu Blogda Ara
14 Mart 2015 Cumartesi
BİSKÜVİLİ DİLİM PASTA
Üyelerimizden MELEK PINAR DOĞAN'a bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
BİSKÜVİLİ DİLİM PASTA
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı vişne reçeli
10-15 adet bisküvi
Bisküvili Dilim Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Az malzemeyle harika nefis yemede yanında yat pastası :)) hepimizin evinde olan malzemelerle kalorisi az yapımı kolay sunumu görselliği offf yemesi ayrı bir olay diyorum başka da demiyorum. Çay kahve ikramlarınıza nefis bir tarif .
Not: Ben renk ve aroma acısından vişne reçeli tercih ettim siz başka reçel tercih edebilirsiniz. Hatta hiç kullanmayabilirsiniz. Reçel kullandığım için şekeri az kattım damak tadınıza göre şekeri ayarlayın.
Sütü tencereye aktarıp ocağa alın, kaynama noktasına gelince irmik, şeker ve en son kullanacaksanız reçeli ilave edin. Kıvam alınca ıslatılmış kek kalıbına biraz aktarın bir kaç tane bisküvi dizin. Tekrar krema dökün ve yine bir kaç tane bisküvi dizin. Bu işlemi krema bitene kadar uygulayın ve buzdolabında donmaya bırakın. 1-2 saat yeterli olacaktır. Kalıptan ters çevirip dilimleyin istediğiniz gibi dekore edip servis edin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder