Bu Blogda Ara

29 Mart 2015 Pazar

ISLAK KEK





UĞURLU TARİFLER'e bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.


ISLAK KEK

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyerek, şeker yumurtanın içinde eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Süt, kakao ve eritilmiş margarini ilave edin. Tekrar çırptıktan sonra, bu karışımdan 1 su bardağı ayırarak kenara alın. Kalan kısmına un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün. 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.(Tabi ki ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz, 20 dakikadan sonra fırını açıp bir bıçakla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.)  Fırından çıkardıktan sonra kalıbı soğuk bir bezin üzerine koyun. Daha sonra ters çevirerek yine soğuk bir bez gezdirin. Kek kalıptan çıktıktan sonra, henüz sıcakken üzerine ayırdığınız sosu dökün. Servis ederken kek dilimleri üzerine dondurma koyabilirsiniz. Kek kalıbına dökülen sostan da dondurmanın üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder