Bu Blogda Ara
21 Aralık 2014 Pazar
ALBENİ ÇİKOLATA
ALBENİ ÇİKOLATA
125gr tereyağ yada margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı kadar un(gerekirse ilave edinz)
Karameli için
1 su bardağı şeke
5 yemek kaşığı su
5-6 damla limon suyu
100 gr tereyağı (2 yemek kaşığı kadar)
100 gr krema
1 tatlı kaşığı vanilya
kaplaması için
200gr çikolata(ben sütlü kullandım dilerseniz bitter de kullanabilirsiz)
yapılışı:hamuru için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru orta boy bir tepsiye yayın elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin ve 180 derece fırında pişirin
karameli için şeker limon suyu ve suyu orta boy bir tavada kısık ateşte kaynamaya bırakın tavayı sallayarak karışmasını sallayın( kaşıkla karıştırmayın) şeker kaynayınca koyulaşmaya başlayacak kahverengini alınca tereyağını ekleyip eriyene kadar kaşıkla karıştırın kremayı ekleyip hızlıca karıştırın eriyince ocaktan alıp vaniyayı ekleyin ve yine karıştırın soğuyan hamurunuza ılık karameli boşaltın ve dolapta yarım saat kadar karamel sertleşene kadar bekletin dilediğiniz büyüklükte kesin çikolatayı benmari eritip kesmiş olduğunuz parçaları çikolataya bir çatal yardımıyla batırıp yağlı kağıt serili bir tepsiye çıkarın çikolata donduktan sonra afiyetle tadın :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder