Bu Blogda Ara
21 Aralık 2014 Pazar
AY ÇÖREĞİ
AY ÇÖREĞİ
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
125 gr. margarin
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
İç malzemesi:
Kek parçaları (baton kek olabilir, bayat kek olabilir )
Ceviz veya fındık kırığı
Tarçın kuru üzüm
Yumuşatmak için süt
Yapılışı:
Maya, un, şeker, yumuşamış margarin, yumurta akı, su ve süt karıştırarak yoğrulur. Eğer hamur fazla yumuşak olursa un eklenebilr. Sonuçta kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 20 dakika dinlendirilir.
İç malzemesi için; kekler parçalanır, üzüm tarçın, fındık veya ceviz içi ilave edilip karıştırılır, süt yardımı ile hafif yumuşatılır. Fazla ıslatmayın yalnız içi taş gibi olmasın.
Hamur bezelere ayrılıp ufakça açılır, içine iç malzemeden konup rulo yaparak ay şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla çizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
artan bayatlayan keklerinizi değerlendirmek için pastanelerde satılan ay çöreği kıvamında bir tarif.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder