Bu Blogda Ara

26 Aralık 2014 Cuma

BAKLAVA




Üyelerimizden FAİK FATMA ATEŞ'e bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.

BAKLAVA

1 çay bardağı süt
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
ve aldığı kadar un
Açmak için
Nişasta
İçi için
Ceviz
Şurubu için
6 bardak şeker
5 bardak su
Çeyrek limon

YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun yapışmaz kıvama geldiğinde ceviz iriliğinde parçalar kopararak nişastanın içine atın yaklaşık 24 tane beze yapın,daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açın ve 8 tane bezeyi aralarına bol nişasta serperek üst üste koyun ,böyle tam üçer tane yapın ve ardından merdaneyle üst üste konulan bezeleri tepsi büyüklüğünde açın ,yağlanmış tepsiye arlarına ceviz serperek koyun ,baklava şeklinde kesin ve eritilmiş 1 paket margarini yada tereyağını üzerine gezdirerek fırına atın. Bu arada şurubu için şeker ve suyu ,su ağırlaşana kadar kaynatın ve altını kapatarak limon sıkın baklava sıcakken ,şurup ılıkken şurubu baklavaya yedirecek şekilde dökün ve şurubu çekip dinlenince afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder