ELMALI KURABİYE
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
iç malzeme için:
3 adet büyük elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
yapılışı: iç malzeme için elmayı rendeleyip şeker ve tarcınla elmalar yumuşayana kadar pişirin hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına elinizle açın ve uçlarını bıçakla keserek iç malzemesini koyup rulo yapın 180 derece fırında pişirip soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin afiyet olsun
Bugün yapmış olduğum elmalı kurabiyeyi bir de bu şekilde denedim görüntü harikaydı nasıl mı yaptım çok basit bir yöntemle limon sıkacağını ters çevirip streç film ile kaplayın ve hamurunuzu buraya yerleştirip içli köfte yapar gibi oyarak şekillendirin iç malzemenizi koyup kapatın ve ters çevirerek streç filmden hamuru ayırın hepsi bu kadar bu harika fikir için Ayşegül'den Nefis Tatlar'a teşekkür ediyorum.
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
iç malzeme için:
3 adet büyük elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
yapılışı: iç malzeme için elmayı rendeleyip şeker ve tarcınla elmalar yumuşayana kadar pişirin hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına elinizle açın ve uçlarını bıçakla keserek iç malzemesini koyup rulo yapın 180 derece fırında pişirip soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder