Bu Blogda Ara
16 Aralık 2014 Salı
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
Haşhaşlı revani olur da haşhaşlı şekerpare olmaz mı harika bir tarif çok beğeneceğinize inanıyorum ben de ilk defa denedim ve çok beğendimi belirtmek isterim.
Hamur için;
1 yumurta
250 gr tereyağı yada margarin(yumuşak)
1 su bardagi irmik
1 çay bardagi şeker
2,5-3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurup İçin;
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardagi su
1 tatli kaşığı limon suyu
üstü için
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş tohumu
ceviz fındık ....
Yapılışı;
öncelikle şurubu hazırlayalım çünkü şerbetimizn soğuması gerekyr tencereye su ve toz şekeri koyup arada karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin.
5 dakika sdaha kaynatıp ocaktan alın ve sogumaya bırakın.
Yumurta, tereyagı irmik ,şeker,vanilya kabartma tozu ve unu iyice yoğurun unu azar azar ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmasu gerek.bu aşamada tercihe bağlı haşhaşın birazını içine ilave edeblrsnz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın .Süte batırıp çıkartın ve haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisi veya borcama sıralayın.
Ceviz tanelerini sute batirip cikartin, hashasli toplarin uzerlerine bastirarak koyun.
Önceden ısıtılmış 180 Cº de üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve soğuk şurubu tatlıya dökün.afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder