Bu Blogda Ara
15 Aralık 2014 Pazartesi
MEKİK TATLISI
Üyelerimizden DERYA GÜNESEN'e bu güzel tarifi için teşekkür edriz.
MEKİK TATLISI
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
un
yarım paket nişasta
Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
yapılışı:
tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. hamuru eşit 8 parçaya bölüyoruz.nişastayı yarım kase unla karıştırıp hamur bezelerini ince olarak tek tek açıyoruz . bir paket margarin ya da tereyağı eritip açılan hamurların arasına sürüyoruz ve 4 kat hamuru tek tek yağlayarak üst üste koyuyoruz.sonra sıkı bir biçimde rulo yapıyoruz.yaptığımız ruloyu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz . bu parçaları katlı kısımlar üste gelecek şekilde çevrilip parmak baskısıyla biraz açılıp içine bir tatlı kaşığı ceviz koyuyoruz ve sonra poğaça gibi kapatıp ters çeviriyoruz. kapatılan kısım altta kalacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz. tüm parçalar bu şekilde yapılıp tepsiye yerleştirildikten sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kızartıyoruz.
tatlılar soğuduktan sonra ılık şerbet döküyoruz.
Afiyet olsun çok hafif bir tatlı herkese de tavsiye ederim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder