Bu Blogda Ara
25 Aralık 2014 Perşembe
MUZLU RULO PASTA
MUZLU RULO PASTA
Pandispanya için:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 buçuk çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Krema için
2 su bardagi sut
3 yemek kasigi un
Yarim su bardagi seker
1 paket kremsanti
Yarim cay bardagi sut(kremsanti icin)
.İçi için;2 adet muz.
YAPILIŞI:
Kremanin hazirlanmasi:
Sut,seker,un hepsini tencereye koyup karistirarak pisirelim.yice sogutalim.
Kremsantiyi yarim cay bardagi soguk sutle cirpip hazirladigimiz kremanin icine koyup hepsini birlikte mikserle tekrar cirpalim.isterseniz kremaya da mavi haşhaş ilave edeblrsnz.
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz, kıvamı boza kıvamında olacak.
fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kek hamurunu döküyoruzÖnceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.. Piştikten sonra hiç beklemeden yağlı kağıdı çıkarmadan yada temiz bir bez yardımıyla rulo yapıp 5 dk bekletiyoruz, rulo şeklini alması için.daha sonra kekten yağlı kağıdı açıkarıp kremasını sürüp muzları diziyoruz ve rulo yapıyoruz.Kenarlarını ve dışını kalan kremayla kaplayıp hindistan cevizi fındık fıstık serpip 3saat dolapta bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz.dilerseniz çikolata sosuyla da süsleyeblrsnz afiyet olsun:D
kekin kırılmaması için kek fırından çıkar çıkmaz rulo yapın ve üstünü nemli bir bezle örtün ki kekimiz kuruyup kırılmasın.Kek hemen piştiği için fırında çok bekletmeyin benm fırınım 12-15 dk ararsında pişirdi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder