3 adet orta boy patates(haşlanmış)
2 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
1adet kuru soğan
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
tuz karabiber kimyon pulbiber
limon suyu nare ekşisi
1diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
süslemek için marul
yapılışı:ince bulguru kendi hizasında sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak bekletin Üzerine patatesleri sıcak sıcak rendeleyip karıştırın. tavaya kare şeklinde kesilmiş soğanı sarımsağı ve sıvıyağı alıp soteleyin. üzerine salçaları ekleyip karıştırınbaharatlarını da ilave ederek sıcak sıcak bulgur ve patates karışımının üzerine döküp elinizle yoğurun. Daha sonra maydanozu,yeşil soğanı limon suyunu, nar ekşisini, ekleyip iyice yoğurun ve elinizle şekil verin marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Taze nane ve limon dilimleri ile servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder