ÇİKOLATALI LOKMACIKLAR
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
yarım subardağı nişasta
kreması için
1 pkt cremeole
1 pkt kremşanti
2,5 su bardağı süt
üstüne :80-100gr çikolata(ben bitter kullandım)
yanlarını bulamak için bolca hind.cevizi
yapılışı.Yumurta ve şeker krema şekline gelene kadar çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya bir kabın içerisine hep birlikte elenir. Süt ve sıvı yağ yumurtalı karışıma eklenir ve karıştırılır. Elenmiş malzemeler de yavaş yavaş ilave edilip tekrar karıştırılırr. Yaplamış dikdörtgen(büyük fırın tepsisi olacak)bir tepsiye dökülerek 170 edereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Pişen kek soğuduktan sonra çay bardağıyla kesilerek yuvarlaklar elde edilir.
cremeole ve krem şanti sütle çırpılır ve kesilmiş olan kekin üzerine 1 yemek kaşığı kadar konulur ve diğer parça üzerine kapatılır.diğer kekleri de bu şekilde hazırladıktan sonra keklerin yan kısımlarına da krema sürlüp bolca hindistan cevizine bulanır.çikolata içine 3-4yemek kaşığı süt ilave edilerek benmari usulü eritilr ve keklerin üzerine dökülür afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder