Bu Blogda Ara

11 Aralık 2014 Perşembe

ZEYTİNLİ AÇMA




ZEYTİNLİ AÇMA

- 2 su bardağı süt 
-5 -6 su bardağı un 
- 1 su bardağı sıvı yağ 
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
- 1pkt yaşmaya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta(Sarısı üstü için ayrılacak)

Yapılışı
Sütü ılık ve sıcak arası ısıtın. Mayayı, şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın.
Unu genişce bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve mayalı sütü ve ılık suyu ortasına boşaltın. Hamur kaptan kurtulana kadar yoğurun.Hamuru ne kadar çok yoğurursanız okadar güzel olur Kulak memesi sertliğinde bir hamur olması gerekir. Hamuru sıcak bir yerde iki kat kabarana kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın.mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çok az margarinle elimizde yoğurup açalım arasına zeytin ezmesi koyup rulo yapalım ve simit şekli verip yağlanmış tepsiye dizip yarım saat de tepside mayalandırıp 200derece önceden ıstılmış fırında pişirelim afiyet olsun
not:zeytin ezmesi yoksa çekirdeklerini çıkarıp az bir zeytinyağıyla robattan geçireblrsnz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder