BURMA ÇÖREK
2 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- yarım pkt yaş maya
- ARASI İÇİN: 80gr tereyağı
yapılışı:ılık süt içinde şeker ve mayayı eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru 1 saat mayalandırın .Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve uzunlamasına açın üstüne erittiğiniz tereyağından sürün diğer parçayı da üstüne kapatıp ortasından resimdeki gibi bıçakla kesin ve alt taraftan başlayarak kendi etrafında döndürün ve diğer hamuru da aynı şekilde yaparak hamuru tepside de yarım saat bekletip yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında pişirin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder