Harika bir tarif sizlerle hazırlarından hiç farkı olmayan hatta daha da güzel olan favori tariflerimdendir smile emoticon
1 su bardağı bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1 paket yaş maya 42 gram
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep isteğe bağlı
5,5 su bardağı un(gerekirse ilave ednz)
Kreması için:
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
üstü için
1pkt çikolata sos
yapılışı:ılık su ve süt içinde şekeri ve mayayı eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde eidn hamuru 40dk bekletin bu arada kremayı hazırlayın krem şanti dışında bütün malzemeleri pişirin soğuyunca krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın ve ortasına delik açarak elinizle deliği büyütün 200 derece fırında pişirin soğuyunca bıçakla keserek kremasını sürün çikolata sosunu da döküp buzdolabında 3*4 saat bekletip servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder