Bu Blogda Ara
4 Ocak 2015 Pazar
ELMALI MİDYE KURABİYE
ELMALI MİDYE KURABİYE
Klasik elmalı kurabiye sadece midye şeklini bu kurabiyede denedim enfes bir görüntü ve lezzet çıktı ortaya
200 gr oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un gerekirse ilave ednz
İç harç için
4 adet elma(rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
tarcın ve ceviz dısında bütün malzemeleri pişirip en sona tarcını ve cevizi ekleyip ocaktan alıyrz
Üzeri için
Pudra şekeri
yapılışı:kurabiye için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru bezelere ayırıp merdaneyle resimdeki büyüklükte açın ve açılan iki hamuru üst üste koyun ve arasını fırça yardımıyla çok az sıvıyağ ileyağlayın (1-2 çorba kaşığı kadar cok fazla değil) sonra hamuru rulo yapıp resimdeki gibi kesin ve iç harcını koyun kapatıp 180 derece fırında pişirin soguduktan sonra pudra sekeri serpip afiyetle tadın —
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder