Bu Blogda Ara

3 Ocak 2015 Cumartesi

LOKUM KEK







Üyelerimizden CANSU YILMAZ'ın tarifini KEK DÜNYASI'ndan alıp yaptığı

LOKUM KEK

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt yada su
1çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
3su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

sosu için
2su bardağı süt
3yemek kaşığı kakao
3yemek kaşığı şeker

üstü için:hinds.cevizi fındık kırığı

yapılışı.yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.öncede ısıtılmış 170 derecede pişirin
Sosunuzun malzemelerini karışıtırarak 3-4 dakika kaynatın ve sosunuzun soğumasını bekleyinkekinizi soğuduktan sonra küçük kare şeklinde dilimleyin dilimlemiş oldugunuzun keki elinizle tutarak her tarafını sosa batırın ve ardından hindistan cevizne fındık kırığına bulayın ve servis tabagına alınOrtasını ısırdıgınızda kekin ortasının sosu çekmediğini beyaz kaldıgını ama yumuşacık oldugunu göreceksiniz afiyet olsun
not:Bu kekin bir güzel özelliği 4-5 gün boyunca bayatlamadan ve kurumadan yumuşacık kalabilmesi dilerseniz kekin içine kakao katmadan da yapablrsnz ben iki türlü de yapıyorum ikisi de güzel oluyor yoğun kakao tadı sevenler kekin içine de kakao ilave etsin ama kakao sevmeyenler için sadece kakaoyu sadece sosta kullanamaları yeterli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder