Bu Blogda Ara

19 Aralık 2014 Cuma

ETİMEK TATLISI




ETİMEK TATLISI

1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi için
1 lt süt
6yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1pkt vanilya
1yemek kaşığı margarin yada tereyağ

üstü için:
1 paket krem şanti(ben kaymak tadında krem şanti kullandım tavsiye ederim)
1 bardak süt
Hindistan cevizi

Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su


Yapılışı
Etimekler borcama dizilir.
Şeker bir tencereye konup kısık ateşte kendi kendine eriyip karamelleştirilir. Üzerine ılık su eklenip şeker eriyene kadar kaynatılır.
sıcak şerbet etmeklerin üzerine dökülür.

Muhallebisi;
Bir tencereye un, nişasta ve şeker konup karıştırılır içine süt de eklenip muhallebi gibi pişirilir. Piştikten sonra vanilya ve margarn eklnp mikserle iyice çırpılır sıcakken etimeklerin üzerine dökülür. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kapta krem şanti soğuk süt ile çırpılır. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.
Üzerine arzuya göre hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder