3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 poşet krem şanti(istediğinz türde krem şanti kullanablrsnz.ben çilekli kullandım))
...hindistan cevizi
Üzeri için (elmalı da yapablrsnz.)
6-7adet çilek
2tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı:
Orta boy tencerede süt, şeker ve irmiği koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın.(soğuması önemli sıcak sakın eklemeyin) Krem şantiyi toz halde ekleyip elinizle yoğurun. karışımı biraz dinlendirin şekil alacak kıvama gelene kadar daha sonra karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Hindistan cevizine tüm yüzeyini bulayın. . (toz haline getirilmiş fındık antep fıstığı da olablr)
onlar soğuyana kadar çileği rondodan geçirip üzerine tozşeker ekleyerek çok az pişiriyrz toplarımızın üzerini çukurlaştırıp çileğimzden koyup buzdolabında 2-3saat bekletip servis yapıyoruz afiyet olsun
not:üst kısmını damak tadınıza göre değiştireblrsnz.ben çilek zamanı yapmıştım bu tarifi bu yüzden çilek kullanmıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder