Bu Blogda Ara

27 Aralık 2014 Cumartesi

HALLEY KURABİYE




HALLEY KURABİYE

100 gr.margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı, ince çekilmiş fındık(isteğe bağlı)
1 adet yumurta
1 pk. vanilya
Yarım pk. kabartma tozu
2 su bardağı un

ARAKREMASI
1 kutu krema
1 paket kremşanti

ÜZERİ İÇİN
80gr çikolata(bitter sütlü istediğinizi kullanblsnz)
1 çay kaşığı margarin
4 tatlı kaşığı süt
benmari usulü eritilecek

yapılışı:Oda sıcaklığındakimargarini yoğurma kabına alın.diğer tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayın, hamur cıvık olduysa azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Unu kontrollü katın. Hamurun katı olmaması gerekiyor.
Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın. Daha sonra yuvarlak bardakla kesin.hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Artan hamuru elinizle toplayıp tekrar açın ve bardakla tekrar kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında fazla kızartmadan pişirin. krema ve krem şantiyimikserle çırpın kurabiyeler soğuyunca aralarına bu kremadan koyup diğer kurabiyeyi üstüne kapatın ve tepsiye diizn benmari usulü erittiğinz çikolatayı kurabiyelerin üzerine pay edin.soğuyunca afiyetle bu güzel kurabiyeleri bir çay yada kahveyle birlikte tadın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder