Bu Blogda Ara
27 Aralık 2014 Cumartesi
BATON PASTA
BATON PASTA
3yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
3kaşık kakao
1pkt vanilya
1pkt kabartma tozu
1.5-2 su bardağı un
ara kreması için:
1su bardağı süt
1çorba kaşığı nişasta
1çorba kaşığı un
3çorba kaşığı şeker
çikolatalı ganaj için
200ml süt kreması
150gr bitter çikolata
ben arası için ayrıca böğürtlen reçeli kullandım dilerseniz onu kullanmadan krema miktarını artırablrsnz
yapılışı:şeker ve yumurtayı mikserle ile iyice çırpıp sırayla diğer malzemeleri ekliyoruz ve azar azar un ilavesiyle karışımımızı tekrar çırpıyrz yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı boşaltıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz
kreması için bütün malzemeleri pişiriyoruz ganaj için kremayı kaynama derecesine gelmeden ısıtıyrz ve başka bir kaba alıyrz içine çikolatalarımı kırıp karıştırıyoruz ve dolapta bekletiyoruz
kekimiz pişitikten sonra baton kek kalıbımıza uygun olacak şekilde kesiyoruz ve baton kek kalıbımıza strecle kaplayıp kekin bir parcasını koyuyoruz yanlarına da parcalar koyup kremamızı boşaltıyoruz bu kısmı sadece kremayla yapablrsnz ama ben recel de kullandım ve en son üstüne ganajımızı da koyup kalan parçayla üstünü de kapatıyoruz ve dolapta bekletip servis yapıyrz afiyet olsun dilerseniz üstünü çikolata sosuyla kaplayabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder