Bu Blogda Ara
19 Aralık 2014 Cuma
KREM KARAMEL
KREM KARAMEL
Yapımı kolay sunumu hoş tatlı sevenlerin imdandına yetişecek bir tatlı
1lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
KARAMELİ İÇİN:yarım su bardağı toz şeker
yapılışı:Teflon bir tavaya yarım su bardağı toz şekeri döküp hiç karıştırmadan kısık ateşte eritiyoruz kızdıkça karamelize renk alır.Karamelize renk olunca altını kapatıp ,kullanacağınız karamel kalıbı kase veya kahve fincanına su ile dibini biraz ıslatıp karameli hepsine eşit şekilde paylaştırarak dökelim(.Ben burda kahve fincanlarımı kullandım.)Diğer tarafta bütün malzemeleri bir tencereye alarak iyice çırpın.(malzeme birbirine iyice karışsın)Sonra ocağın altını yakarak kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.Kaynayınca ocaktan alıp karamelli kalıplara paylaştırın.İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında bekletin.Servis edeceğiniz zaman tabağa ters çevirerek kalıptan çıkarın.Bu arada kalıptan çıkmıyorsa bir kürdan veya bıçağın ucu ile kenardan hava aldırın ve ters çevirin,mutlaka çıkacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder