300gr kadayıf
2yemek kaşığı şeker
4yemek kaşığı margarin
1su bardağı ceviz yada fındık
muhallebisi için
4su bardağı süt
4yemek kaşığı un
1pkt vanilya
1su bardağı şeker
1pkt kremşanti
yapılışı
Kadayıflarımızı kavurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için sütümüze şekeri ve unu ekleyerek iyice çırpıp bir tenceye alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip 5 dakika daha kaynatıp muhallebimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım. Muhallebimize krem şantiyi katmamız için iyice soğuması gerekiyor aksi halde istediğimiz kıvamı tutturamayız. Soğuyan muhallebimize 1 poşet krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım
Eğer kuru kadayıf kullanıyorsak direk kadayıfları tereyağı erittiğimiz tavamıza döküp şekerini de ilave edip tavada 10-15 dakika güzelce kavuralım. Son olarak fındık veya cevizimizi ilave edip kavurmaya devam edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kadayıfımızın rengi altın sarısına dönene dek kavuralım.
Uzun dikdörtgen borcama kadayıfların yarısını yayalım Üzerine muhallebi dökelim.En kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir kaç saat bekletelim.afiyet olsunn
not : Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız birazcık fırınlamanız yararlı olacaktır.dilerseniz muhallebinin içine damla sakızı da ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder