Bu Blogda Ara
17 Aralık 2014 Çarşamba
Leopar Desenli Pasta
Üyelerimizden ÇİĞDEM TÜRKMEN'e bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
Leopar Desenli Pasta
3 su bardağı şeker
1 su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tane yumurta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
4 su bardağı elenmiş un (silme)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Derin karıştırma kabında şekeri ve yağı tel çırpacakla iyice çırpın (kakao hariç) diğer malzemeleri de teker teker ekleyerek çırpın. Her malzemeyi ekledikten sonra iyice karıştırın. Kek harcının bir su bardağı kadarını ayrı bir kaseye alıp 3 yemek kaşığı kakao ile karıştırın. Ayrı (yani üçüncü) bir kaseye yarım su bardağı kadar daha harç alıp çok az kakao ile karıştırıp çırpın. Üç ayrı renkte harç hazırlanmış olacağız. Harçları ayrı ayrı buzluk poşetlerine veya pasta süsleme pompasına aktarın. Kek kalıbına önce beyaz harçtan ince bir tabaka yayın, kalıbın tabanını kaplasın. Sonra en koyu renkteki harçtan 3 tane daire çizerek pompalayın. Açık kahve rengindeki harcı tam koyu renk harcın üzerine pompalayın, taşırmamaya dikkat edin. Yine en koyu renkten açık kahve harcın üzerine pompalayın. Resimde de göründüğü gibi. Koyu kahve, açık kahve ve tekrar koyu kahve harç üst üste daire şeklinde döşendi. Kahve rengi daireleri sade beyaz harçla kapatın, fazla sarmayın ve karıştırmayın. İkinci kat için daire işlemini tekrar uygulayın ama bu defa 3 daire yerine 4 daire yapın. En üste sade harcı yayıp fazla sarsmadan önceden ısınmış fırında pişirin. Yaklaşık 45-55 dakika ama siz fırınınızın ısısına göre pişirme süresini ayarlayın. Kek kalıp içinde biraz soğuduktan sonra tel üzerinde tamamen soğutun ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
180 * 45-55 dakika
AFİYET OLSUNe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder