Üyelerimizden HACER UYSAL KANDEMİR'e bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
MERCİMEK KÖFTESİ
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 su bardağı ince bulgur,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 adet büyük soğan.
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası,
1 çorba kaşığı,domates salçası,
1 adet limonun suyu.
nar ekşisi,
taze soğan,
maydanoz,dereotu,
kimyon,karabiber,pulbiiber
Hazırlanışı.kırmızı mercimekleri 2.5 su bardağı su ile haşlıyoruz.haşlanan mercimeklerin üzerine bulguru ekleyip yarım saat kadar dinlendiriyoruz.sıvıyağda soğanı kavuruyoruz,soğan pembeleşince salçalarımızı ekliyoruz.en son sarımsak ve kimyonu ekleyip,karışımı mercimeklerin üzerine döküyoruz.ince kesip hazırladığımız yeşillikleri ve baharatlarıve ekşileride ekleyip,yoğurup şekil veriyoruz.taze marul yapraklarıyla servis ediyoruz.(Baharatların,yeş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder