Bu Blogda Ara

14 Aralık 2014 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK



Üyelerimizden ELİF ENYÜCE'ye bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.

TAHİNLİ ÇÖREK

1 çorba kaşığı instant maya 
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı süt
75 gr tereyağ
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3-4 su bardağı)

İç Harcı;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker

Üzerine
1 yumurta sarısı
susam yada ceviz

yapılışı: Un, şeker, tuz ve mayayı karıştırın. (önce 3 su bardağı kadar un koyun sonra gerektikçe katarsınız)
Ortasını açıp sıvı yağ, ılık süt ve erimiş tereyağını koyun.
İyice yoğurup özlü bir hamur elde edin.
Hamurunuz yoğurdukça elinize yapışmayacaktır.
Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edince 1 saat üstünü örtüp dinlendirin.
İç malzemenizi hazırlayın.tahin ve şekeri çatal yardımı ile ezin isterseniz biraz sıvıyağda ekleyebilirsiniz.
Hamuru tekrar yoğurup 12 parçaya bölün.
ilk bezeyi 2 cm kalınlığında açıp fırça ile tahinli içten sürün, 2. bezeyide aynı şekilde yapıp diğerinin üzerine koyun. 3. bezeyi açıp tahin sürmeden diğer ikisinin üstüne koyup el ile yanlardan çekeren uzatın en son 3. katın üstünede tahin sürün ve uzun taraftan ikiye kesin. kestiğimiz parçayı rulo yapıp el ile sağ sol yaparak burgu yapın. gül şekli verip tepsiye dizilir. kalan diğer bezelerde 3 kat olucak şekilde aynı işlem uygulanır. 30 dk. tepside dinlendirilir.
yumurta sarısı ve susam serpilir. önceden sıtılmış 175 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder