Bu Blogda Ara

13 Aralık 2014 Cumartesi

EBRULİ PASTA



EBRULİ PASTA

3 yumurta
1su bardağı şeker
1,5su bardağı un
1yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı kakao
1çay bardağı süt
1pkt kabartma tozu
1pkt vanilya

kreması için:
4su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından az toz şeker
1 paket vanilya yada limon kabuğu rendesi
üstü için:80gr bitter çikolata ve süt

yapılışı:yumurta beyazlarıyla şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpalım sonra diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım kalıbımızı yada borcamızı (ben yuvarlak borcam kullandım)yağlayıp unlayalım ve karışımımızı boşaltalım ve 180derece fırında pişirelim.kreması için bir tencereye malzemeleri koyalım ve kısık ateşte kremasını pişirelim. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim ve hazırlamış olduğumuz kremayı kestiğimiz parçanın üzerine sürelim. Diğer parçayıda üzerine kapatarak kalan kremayı üst kısma sürelim. üstü için çikolatayı benmari usulü eritip az bir sütle karıştıralım(kıvamını açmak için)daha sonra krema torbasıyla ,külah şekline getirilmiş yağlı kağıt ile (kaşıkla yapablrsenz onunla da olur)üzerine desenler verip
buzdolabında 3-4saat bekletip servis yapalım afiyet olsun
not:arasına ben damla çikolata koydum isteğe bağlı koyablrsnz bir de istsersenz krema sürmeden önce keki sütle ıslatablrsnz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder