4 YUMURTA
4 FİNCAN UN
4 FİNCAN ŞEKER
1 FİNCAN SÜT
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
(NOT:türk kahvesi fincanı kullanıyrz)
Kreması için:
* 3 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 paket vanilya
üstü için:1PKT KREM ŞANTİ
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta,1 paket vanilya ilave edin.
Kremayı sürekli karıştırarak pişirin ve daha sonra kremayı soğumaya bırakın
YUMURTALARI KÖPÜK ŞEKLİNDE KABARANA KADAR ÇIRPIYORUZ. ŞEKERİ EKLEYİP İÇİNDE ERİYENE KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.SÜTÜ DE EKLEDİKTEN SONRA UN+KABARTMA TOZU+VANİLYAYI ELEYEREK SIVI MALZEMEYE EKLİYORUZ.DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNE KARIŞIMIMIZI DÖKÜP 180DERECE FIRINDA PİŞİRYRZ SOĞUDUKTAN SONRA İSTEDİĞİMİZ BOY YUVARLAK VEYA DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE KESİYORUZ DAHA SONRA KREMAYI SÜRÜP DİĞER YUVARLAĞI ÜSTÜNE KAPATYRZ( MEYVE VEYA FINDIK FISTIK EVDE NE VARSA KOYABİLİRSİNİZ ARASINA) .EN SON ÜZERİNİ DE KREM ŞANTİYLE KAPLADIKTAN SONRA FINDIK KIRIĞI HİND.CEVİZİ BADEM ÜZERİNDE YUVARLIYORUZ.SONRA AFİYETLE YİYORUZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder