Bu Blogda Ara

23 Ocak 2015 Cuma

PATATES HAMURLU ÇÖREK




PATATES HAMURLU ÇÖREK

Bu tarifi kesinlikle deneyiniz.Günlerce de kalsa hamurundaki patatesten dolayı yumuşacık kalan harika bir çörek.Dilerseniz bu şekilde yapmayıp poğaça şeklinde de yuvarlayabilirsiniz.

4adet orta boy patates(haşlanıp püre yapılmış)
125gr tereyağ(eritililmiş)
3yumurta (birinin sarısı üstüne)
yarım pkt yaş maya
1çorba kaşığı sıvıyağ
6-7 su bardağı un
1kahve fincanı su(mayayı eritmek için)

içi için
peynir

yapılışı:ılık su içinde maya ve şekeri eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru 1saat mayalandırın hamuru ikiye ayırın dikdörtgen şeklinde açıp peynirini koyun ve üç esiş parçaya kesin ve rulo yapın daha sonra bu ruloları saç örgüsü şeklinde resimdeki gibi yapın( bu şekilde yapmayıp mandalina büyüklüğünde alıp poğaça şeklinde de yuvarlayabilirsiniz )yarım saat de tepside dinlendirip yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder