Bu Blogda Ara
22 Aralık 2014 Pazartesi
PUF BÖREĞİ
PUF BÖREĞİ
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için,
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
yapılışı
Harcını hazırlamak için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
İçine yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur eldene kadar yoğurun.
Hamuru eşit iki parçaya ayırıp oklavayla incecik açın.
Açtığınız hamurdan cam kaseyle yuvarlak parçalar çıkarın.
Her bir parçanın içine 1 yemek kaşığı harç koyup ağzını sıkıca kapatın yada üçgen kare şeklinde de kesip sade de yapablrsnz.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıda çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder