Bu Blogda Ara
15 Aralık 2014 Pazartesi
ŞEKERPARE
Üyelerimizden NURAY KABAKÇI'ya bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.
ŞEKERPARE
250 gr margarin veya tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi pudra sekeri
4 yemekkasigi irmik
2 yumurta
4 su bardagi un (elenmis)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
süslemek icin yeterince findik
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
4 su bardagi su
tüm malzemeleri karistirip yoguruyoruz ,
ceviz büyüklügünde yuvarlayip aralikli tepsiye diziyoruz,
ortalarina findiklari batiriyoruz,
önceden isitilmis firinda 180 derece olacak
kizarana kadar pisiriyoruz.. serbet ilik tatlilarda ilk isisi gitmis olacak.. serbet döküldükten sonra bir kac saat dinlenmesi gerekiyor serbet tamamen cekmesi icin.. AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder