Bu Blogda Ara

15 Aralık 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE



Üyelerimizden NURAY KABAKÇI'ya bu güzel tarifi için teşekkür ederiz.

ŞEKERPARE

250 gr margarin veya tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi pudra sekeri
4 yemekkasigi irmik
2 yumurta
4 su bardagi un (elenmis)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

süslemek icin yeterince findik

Serbeti icin:

3 su bardagi seker
4 su bardagi su

tüm malzemeleri karistirip yoguruyoruz ,
ceviz büyüklügünde yuvarlayip aralikli tepsiye diziyoruz,
ortalarina findiklari batiriyoruz,

önceden isitilmis firinda 180 derece olacak
kizarana kadar pisiriyoruz.. serbet ilik tatlilarda ilk isisi gitmis olacak.. serbet döküldükten sonra bir kac saat dinlenmesi gerekiyor serbet tamamen cekmesi icin.. AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder