Bu Blogda Ara

19 Aralık 2014 Cuma

TURŞULU PATATES TOPLARI



TURŞULU PATATES TOPLARI

5-6 adet patates
2su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 adet rendelenmiş havuç
8-10adet salatalık turşusu
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Çok az Zeytinyağı
Dereotu

yapılışı
Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak püre haline getirilir.Üzerine rendelenmiş havuç ince kıyılmış dereotu katılır,karabiber tuz ve çok az z.yağı ilave edilerek karışım yoğurulur.
Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde harç alınarak yuvarlanarak patates topları yapılır.Başka bir kapta yoğurt,tuz,sarımsak ve mayonez karıştırılır.Karışım Patates toplarının üzerine dökülür yoğurdun üstüne de küp şeklinde doğranmış salatalık turşusu koyularak servis edilir.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder