Bu Blogda Ara

9 Ocak 2015 Cuma

ALMAN PASTASI






ALMAN PASTASI

Keki yumuşacık harika kremasıyla enfes bir tat 

3 yumurta 
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3.5 çay bardağı un
1 kabartma tozu
1 Vanilya

Krema
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ

Yumurta ve şeker köpürene dek çırpılır ardından diğer malzemeler eklenir 26 cm yağlı kağıt serili kalıba dökülür önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir.üzeri kızarana dek pişirilir.
Muhallebi malzemeleri tereyağ hariç pişirilir ılıyınca tereyağ eklenir mikserle iyice çırpılır. Soğuyan kek ortadan ikiye bölünür arasına muhallebi koyulur ayıklanmış vişne serpilir.diğer kek üzerine kapatılır buzdolabında donması beklenir.çıkınca pudra şekeri ve vişnelerle süslenir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder